Fronside | SivilKriminelle | Corporate | Skatten | Kontakt


Jeg kommer til å forklare turen mest vanlige og vanlige måter å starte en ny virksomhet i Spania i henhold til Selskapet og Civil Law.

Det er hovedsakelig fire måter å starte en virksomhet under det spanske selskapene systemet, Sociedad de Responsabilidad Limitada (mest vanlig), den Sociedad Anonima, den Sociedad Civil og Comunidad de Bienes (dette siste to er sivile samfunn).

The Sociedad Limitada (heretter SL), eller Limited Company har vært den mest brukte måten å drive en virksomhet i Spania de siste 25 årene.

Dette selskapet er regulert av 1989 LSRL lova og endring i kraft siden 1995. Hvis du planlegger å starte en SL i Torrevieja eller i nærheten, for eksempel, kan du bli informert i en Gestoria eller Law Firm å administrere alt i Foretaksregisteret i Alicante.

Først bør du tenke på tre mulige navn for selskapet. Når du har bestemt om navnene, må et sertifikat for reservasjoner av navnet brukes i Foretaksregisteret, bare i tilfelle noen andre søkt om samme navn før du gjorde det. Hvis sertifikatet er possitive, så du er tildelt det første navnet på lista i to måneder.

Deretter du raskt skal signere nye selskapet Escritura eller Deeds i Notar. gi navn, nasjonalitet, og finanspolitikken bosted av partnere eller aksjeeiere, bedriftens navn, bedriftens formål, corpotare bosted, den selskapskapitalen (som må være € 3.000 minimum), bedrifts-begrepet, den andel av kapitalen betales av hver enkelt aksjonær, utpeke hvem som skal være leder av selskapet eller Administrador, og Estatutos Sociales eller vedtekter sammen med en erklæring om samsvar i henhold til lov.

Aksjeselskapet kan startes med bare ett medlem (kalt SLU eller Sociedad Limitada Unipersonal) med de samme plikter og regler som vanlig SL.

Minste € 3000 selskapskapitalen må være helt betalt før undertegne skjøtet i Notar, så en ny bankkonto for selskapet bør åpnes.

SL har flere forpliktelser, for eksempel innlevering av årsregnskap til Corporate justissekretæren o Alicante, en generalforsamling eller Junta må skje minst en gang i året. Og også den Corpate Skatt (Impuesto de Sociedades) og IVA skatt (i England mva) må være erklært årlig og kvartalsvis henholdsvis foran uønskede Hacienda eller likningskontoret.

Den Sociedad Anonima eller mest kjent som SA (i England PLC) er regulert i 1564/1989 LSA Royal-resolusjon Act. Stort sett de samme kravene som SL må fullføres, slik som sertifikatet, signeringen av Escritura i Notar, herunder artikler av Assotiation.

Den viktigste forskjellen er mengden av kapital som skal betales opp, som er € 60.000 og ikke € 3.000 for SL.

Imidlertid er denne betalingen ikke nødvendig å gjøre det 100% før å gå til Notarius, men bare 25% av selskapskapitalen kan bli satt inn det nye selskapet bankkonto. Det er gitt lov til å etablere et styre (Consejo de Administración) og ppoint en Administrator eller styreformann i dette styret. Generalforsamlingen skal gjennomføres innen de første 6 månedene av året og en annen ekstraordinært møte kan bli oppnevnt av aksjeeiere som minst representerer 5% av selskapskapitalen totalt. Årsregnskapet må leveres til Corporate justissekretæren hvert år, etter å ha blitt undersøkt av en offisiell Corporate Auditor, med unntak av mindre selskaper.

Det er viktig å bemerke at både SA og SL har egen juridisk enhet, og aksjonærene er ikke ansvarlig for gjelden i selskapet kan ha med egne penger eller arv. Dette eget rettssubjekt som betyr at selskapet kan kjøpe, selge, lease, boliglån, fordømmer, Sue, etc av seg selv som en normal person, men Administrator er den eneste autoriserte personen til å gjøre dette på selskapets vegne.

På den annen side, det Comunidad de Bienes og The Sociedad Civil (kjent som CB og SC henholdsvis) er et slags partnerskap dannet av mer enn to partnere som ønsker å eie eller kjøre en privat bedrift.

Disse to partnerskap er regulert i den spanske borgerkrigen Code i artikkel 392-406 og 166 og på henholdsvis.

Begge har blitt svært vanlig og vanlig for folk å starte en bedrift fordi det er raskere og billigere enn de to andre nevnte SL og SA selskaper.

Det er ikke nødvendig å undertegne skjøtet i Notar, men du kan ordne en verbal eller privat avtale. Partnerne må være over atten år.

Ingen eller minimum bedriftens kapital er nødvendig i det hele tatt. Og en annen svært viktig aspekt å understreke er at i CB's og SC's er det ikke separat juridisk enhet fra sine partnere, så hver partner ansvarlig for hans eller hennes egen arv eller eiendom dersom selskapet ¬ ger penger, og det er solidarisk responsibily blant samarbeidspartnere, så dette betyr at bare en av partnerne kunne hevdes å betale gjelden til de øvrige partnerne.

Uansett, til tross for slags selskapet du endelig bestemmer deg for å starte en bedrift, er det lurt å søke det nye forretningsområdet åpningen lisens (licencia de Apertura de establecimiento) i Town Hall, og hvis du ikke ønsker noen kunne kopiere logo eller kommersielle navn, da også gjelde for Registro Español de Patentes (Spania's Trademark Register Office) y Marcas eller til OAMI (som er det europeiske registeret for varemerker eller firma navn) som ligger i Alicante.

Hvis du har spørsmål om alle de ovenfor nevnte, ikke nøl med å sende meg en e-post til min personlige e-postadresse: info@spanishsolicitorsandlawyers.com, som jeg vil gjerne svare så snart jeg kan.


Bufete Padilla Torrevieja © Copyright Makernet,S,L 2010 | Norway versión | Spain |
Lawyers Links Exchange