Fronside | SivilKriminelle | Corporate | Skatten | Kontakt


Jeg kommer til å forklare flere måter å gå videre mot turist selskaper, som for eksempel reisebyråer, turoperatører, eller til og med flyselskaper som British Airways eller Iberia, i tilfelle vurdere deg den servicen du hadde var urettferdig, utilstrekkelig og utakknemlige fra disse selskapene .

For det første vil jeg gjerne forklare litt om regulering under det spanske juridiske systemet om denne saken. Forskriften om dette er ganske spredt blant noen lover og andre typer lovgivning. De viktigste lovene er den spanske 1978 grunnloven, artikkel 148.1.Parragraph. 18nde, den 21 / 1995 Lov, vedtatt den 6. juli, hvilke regler de planlagte og kombinerte turer, og kunder og brukere 1998 loven, også noen artikler (artikkel fra 1.089 og på) av den kjente spanske 1889 Civil Code, som jeg har nevnt mange ganger uker siden om andre saker.

For eksempel, antar jeg at mange av dere som er britisk, irsk eller australsk eller amerikansk, har en gang opplevd en forsinkelse på din reise til Spania, som i noen tilfeller ville ha pågått 24 timer eller mer, mister en dag av ferien og muligens en pre betalt dag for å ansette en bil på reisemålet, så noen spørsmål oppstår, som hvilke rettigheter har jeg? Hva kan jeg gjøre med dette? Hvem og hvordan gjør jeg det tilsvarende kravet?

Hvis dette er ditt tilfelle, har du rett til å få en kompensasjon for den tapte dagen av ferien på grunn av en uberettiget reisen forsinkelse. Beløpet for denne kompensasjonen er ikke lovfestet, og Air Navigation Act bare sier at flyselskapene ikke vil måtte betale erstatning hvis forsinkelsen er forårsaket av dårlig vær årsaker, som for eksempel tåke, snø eller orkan. Dersom flyet ditt er forsinket for alle andre uberettiget grunner, så kan du kreve erstatning til selskapet.

Når du har alle dokumenter vedrørende reisen eller leide bilen, osv. ... klar, bare ta dem til retten med hjelp av advokaten din. Som hver sak er forskjellig fra andre, vil Dommer problemet det estimerte beløp som selskapet har til å betale deg for skader. For eksempel, sist den 23 april 1999, utstedte en resolusjon fra Madrid er nummer 13 tingretten at Iberia måtte betale 313 euro til det saksøkeren som kompensasjon for skader etter at kunden mister en dag av sin ferie. På den annen side, utstedte høyesterett i Madrid en annen resolusjon den 31. mai 2000, om at flyselskapet skulle betale denne gangen 1.503 € til saksøkeren for "bare" ti timer forsinket på reisen. Og til slutt, nok en gang en annen resolusjon fra andre First Instance Court fra Madrid utstedte en resolusjon som sier at Iberia bør betale 1.500 € til skadelidte for en lignende sak. En viktig sak å minne deg er at for å være betalt skadene en offisiell klage må sendes til flyselskapet før du saksøke dem i retten. I ditt tilfelle bagasjen er tapt midlertidig eller har lidd skader av noe slag, husk at klagen skjemaer må fremmes innen 10 dager for nasjonale og internasjonale flyreiser i det første tilfellet og innen 7 dager hvis du ønsker å kreve erstatning. Hvis det er en forsinkelse på bagasjen levering du kan gjøre klagen innen 21 dager.

Nå er tur for "overbooking". Overbooking oppstår når Flyselskaper selge mer fly enn eksisterende passasjer plasser på flyet, så noen passasjerer må overnatte på flyplassen hvis de ikke er raske nok den dagen. Hvilke rettigheter har du da?

1 .- Den refusjon av billetten totale prisen.

2 .- Retten til å bli brakt eller tatt til målet på raskeste vei eller annen dag valgt av passasjeren.

3 .- En kompensasjon bestående av:

A. - 150 € for 3.500km flyreiser som maksimum.

B. - 300 € for mer enn 3.500 € flyreiser.

4 .- Dessuten bør Flyselskapet selskapet betale en telefonsamtale eller en faks til målet å la dem vite din forsinkelse, kjøpe litt mat og drikke for deg så lenge du trenger det mens du venter, betale for et hotellrom som lenge du venter på flyet, eller føre deg til en annen flyplass hvis det er nødvendig.

Et annet spørsmål du måtte ha er, hvor mye jeg betalte hvis selskapet mister min koffert eller bag? Selskapet vil måtte betale deg maksimalt 325 € per bag eller koffert ca.

Til slutt vil jeg forklare hvordan Pliktig Traveller Forsikring fungerer her. Denne forsikringen dekker alle passasjerer kompensasjoner eller medisinsk behandling eller hjelp forårsaket av en ulykke under reisen, eller ved et sammenbrudd som påvirker alvorlig flyet eller coach, eller noen form for transport. Alle passasjerer som er i transport mellomtiden ulykken skjer er dekket av forsikringen, men du må ha billett eller faktura med deg, ellers kan du ikke betalt med mindre et vitne gjør en uttalelse i din favør i saken fikk deg til å gå til domstolen. Hvis du lider noen skade eller skade under en tur med buss, tog eller buss, etter dette, går du rett til å se en lege som skal foreta en medisinsk rapport om navnet ditt om hva slags skade du hadde og dens tyngdekraft. Hvis du ikke trenger å bo i sykehuset, verken trenger en spesiell behandling i en ambulanse, vil garantien utløper innen 72 timer etter at ulykken fant sted. Hvis noen annen forsikring hadde allerede blitt kontrahert av passasjeren denne dekningen vil vare 10 dager, og for resten av sakene grensen skulle være i 90 dager etter ulykken.

Hvis du har spørsmål om ovennevnte ikke nøl, og skrive en mail til min personlige e-postadresse info@spanishsolicitorsandlawyers.com, som jeg skal prøve å svare så snart jeg kan.


Bufete Padilla Torrevieja © Copyright Makernet,S,L 2010 | Norway versión | Spain |
Lawyers Links Exchange